Свет Спорт

ЈЕДАН ОД НАЈПОТРЕСНИЈИХ ПРИЗОРА ИЗ ТУРСКЕ: Саопштили јој у програму уживо да је пронађен мртав, њена реакција обишла планету

Фото: Твитер принтскрин

Толико дуго је трајала потрага за овим момком, чак је и председник клуба изјавио да још увек има наде, али је ипак све завршено трагично.

Голман Малатије тамошењег прволигаша, Ахмет Ејуп је пронађен мртав у рушевинама које су остале после разорног земљотреса у Турској, пренели су турски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вест је потврдио технички директор Малатије, Јилмаз Вурал, који је саопштио ову информацију уживо на ТВ-у.

Није могао да обузда емоције, али ни водитељка која се надала да ће ипак чути лепе вести да је он пронађен жив.

Када је чула да је голман Малатије пронађен мртав, само је спустила главу и спојила руке, а затим и сама није могла да обузда сузе.

Југоисточну регију Турске, на граници са Сиријом, је током ноћи између недеље и понедељка погодио разоран земљотрес, који је готово све сравнио са земљом. Ахемт Ејуп Туркаслан је остао заробљен под рушевинама, пошто се срушила зграда у којој је живео.

Међутим вести су ипак биле најтужније.

Вапај супруге

– Овде је веома лоше. Молим вас, помозите Ејупу. Помозите, не знамо шта се дешава испод рушевина 30 сати. Нема дизалица, багера, ничега. Нико не може да га извуче испод олупине. Молим вас, помозите, овде је све сравњено са земљом – у сузама је поручила голманова супруга.

Малатија је недавно била саопштила вест да је потрага спасилачких служби окончана трагично, јер је после вишечасовног претраживања из рушевина извучено тело голмана.

Срби избегли земљотрес

Регију на граници са Сиријом је током ноћи погодио разоран земљотрес, који је готово све сравнио са земљом. Према првим проценама, страдало је више од 1.300 људи, а више од 5.000 је повређено, међутим, страхује се да ће број и једних и других расти.

Епицентар потреса био је у близини Газијантепа, града у коме бораве српски фудбалер Марко Јевтовић и Лазар Марковић. Они су у том тренутку били у Анталији, где су пре два дана играли утакмицу и добили слободно од тренера.

– Сви су јако уплашени, заправо цела Турска страхује. Ето, неколико минута пре него што сте ме позвали поново је у Газијантепу био јак потрес, осетио се и овде у Анталији и све што могу да кажем је да ми је изузетно жао настрадалих, трагедије која се догодила и солидаришемо се са породицама жртава, турским народом који проживљава ову катастрофу. Надам се да ће се све што пре смирити и живот колико-толико вратити у нормалу – рекао је Лазар Марковић је за Телеграф.рс.

Извор: sportal/Телеграф/Ало