Свет

ЈОШ ЈЕДНА КАТАСТРОФА ЗАДЕСИЛА СВЕТ! Ванредна ситуација у 6 градова

Фото: Јутјуб

Спасиоци настављају потрагу за преживелима и рашчишћавање блокираних путева, због којих су блокирани многи туристи који су кренули на карневал у Рио де Жанеиру.

Обилне кише на југоистоку Бразила изазвале су поплаве и клизишта у којима је погинуло 36 људи, а стотине су биле принуђене да напусте своје домове, саопштиле су локалне власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спасиоци настављају потрагу за преживелима и рашчишћавање блокираних путева, због којих су блокирани многи туристи који су кренули на карневал у Рио де Жанеиру, преноси Ројтерс.

Савезна влада наложила је да неколико министарстава помогне погођеним областима у обнови инфраструктуре. Држава Сао Пауло прогласила је у шест градова ванредну ситуацију у трајању од 180 дана, због невремена које су стручњаци описали као екстремно и без преседана.

Лука Сантос, највећа у Јужној Америци, затворена је због јаких удара ветра који су прелазили 55 километара на сат и таласа високих преко једног метра, преноси Тањуг.

Председник Луиз Инасио Лула да Силва најавио је да ће данас посетити подручја која је погодило невреме, а метеоролози прогнозирају наставак јаких киша.

 

 

Извор: Srbija Danas