Русија

КАДИРОВ ЗАЛЕДИО ГЕНЕРАЛА: Ако избије Трећи светски рат, одмах се предајте

Чеченски лидер Рамзан Кадиров на свом Телеграм профилу коментарисао је поступке одређених генерала, али овај пут акценат је ставио на генерала Виктора Соболева.

„Знате, за мене је реч ‘генерал’ одувек асоцирала на тврдоћу гранита, карактер гвожђа и искрену директност. Али сада наиђем на неке официрске коментаре на моје изјаве који се могу упоредити са ‘позом ноја'“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кадиров је казао да је генерал Соболев, коментаришући његово мишљење о потреби борбе против сатанизма на територији Пољске и целе Европе, најавио опасност од почетка Трећег светског рата.

„Не разумем. Да се плашимо Трећег светског рата или да штитимо интересе руског народа? Или ко нам дође са сабљом, хоће ли са сабљом мирно отићи“, упитао је Кадиров и додао:

„Десетине земаља које себе бахато називају ‘светском заједницом’, чланице НАТО-а и ЕУ, обезбеђују кијевском фашистичком режиму гранате, ракете које падају на главе цивила у руским градовима. Они гранатирају наше територије“.

Додао је да су становници четири региона одржали референдум, надајући се храбрости и одлучности генерала, а не срамној покорности Европи.

„Ако се још неко, поред Соболева, у својим мислима унапред спрема да изгуби рат, онда нека се одмах преда Пољацима, а не да води проевропске разговоре, подривајући ауторитет руске војске и целе државе“.

Извор: Б92