Србија

КАПИТУЛАЦИЈА СРБИЈЕ? Шта нас данас очекује? Вучевић: Имамо своје црвене линије

Министар одбране Милош Вучевић у емисији „Хит Твит“ коментарисао је су данашњи наставка дијалога Београда и Приштине у Бриселу на који председник Вучић иде са јасним “црвеним линијама“

Вучевић се на самом почетку, осврнуо на састанак Београда и Приштине, најављен за данас, истичући да нико не зна како ће се тај састанак одвити, јер је много непознатих у тој „једначини“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нама је лако, али је Вучићу тешко. Треба то све да се издржи и да се штити национални интерес. Знам да Вучић има искуства, одважности, храбрости да све то издржи. Он се састао са Путином 19 пута, са Меркел исто – рекао је он и додао:

– Оно што је додатни проблем јесу два доминантна наратива, а то је да једни позивају на капитулацијом, да се помиримо са тзв. Косовом, и други који су тобоже националисти, и који десет година говоре неке ствари, а Србија се 10 година не предаје.

– Имате 10 година онављања да ће Вучић да изда Србију, а то неће урадити ни сутра. Он ће да сачува државу, грађане, Србе на Косову, наш народ. Јер док има Срба на КиМ, до тада има и Србије – рекао је министар.

Како је навео, председник Србије је црвене линије више пута истакао, али ће засигурно бити изложен притиску због француско-немачког предлога. Интересантно је то, што многи, каже Вучевић причају о том документу, али га нису никада прочитали.

– Вучић и ја смо породични пријатељи, и немам потребу да се додворавам. Он ће сутра ту утакмицу добро одиграти. Долазиће нови дани, биће још много утакмица, и борићемо се. Ми ћемо морати да даље радимо на Србији, да не губимо оптимизам, да чувамо мир, слободу, будућност, поштујући нашу историју и традицију – прича Вучевић.

Говорећи о недавној изјави Весне Пешић, Вучевић каће да су њени пулени креирали политику после петог октобра, када се десило све што се десило.

Ја сам као студент био против плана З4, па смо доживели Олују, где су људи протерани, и ево и данас се боримо, рекао је Вучевић, па додао:

– Морамо бити мудри да не прихватимо улогу која нам је написана. Да смо опет ми неки лоши момци на брдовитом Балкану. Сви су дивни и коперативни, само ми не. Посебно имајући у виду светски сукоб… Да водимо политику да се не јуначимо, да не штрчимо да нас погоди први метај или сабља – рекао је министар потом.

Тежак дан је пред нама, и не бих се мењао са Вучићем, никада, каже министар.

Не мислим да данас требамо да извршимо коективно самоубиство. Мудро, мирно и сталожено – навео је.

 

Извор: Ало