Србија

КАРТИЦЕ ЗА ПОПУСТ И ПРИВИЛЕГИЈЕ: Грађани Србије, ево када почиње пријава за издавање оваквих картица

Министар финансија Синиша Мали, председник Управног одбора Јавног сервиса Србије Бранко Кланшчек и власник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић били су гости синоћне емисије „Хит твит“.

Синиша Мали каже да је свет у кризи већ три године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија је наставила да побеђује у економији – казао је он и додао да је стопа незапослености никад нижа (8,9 одсто).

– У свим секторима је дошло до раста запослености – казао је он и пожалио се на недостатак радне снаге.

Додаје да је само у 2022. години био највећи прилив страних инвестиција у Србију.

– Људи се враћају у Србију, која се у последње три године показала стабилном – рекао је Мали.

– Србија се развија упркос кризи. Најважнија ствар је животни стандард грађана Србије. Имамо повећање плата 12,5 посто, као и минималне зараде 14,5 посто – рекао је Мали. Како каже, данас она износи 40 хиљада.

– Улажемо у животни стандард грађана Србије, желимо да просечна зарада буде 1.000 евра. Желим да се захвалим најстаријим грађанима. Прославили смо 100 година Пензионог фонда у Србији – рекао је Мали.

Од 15. марта креће пријава пензионера за пензионерску картицу. Овим картицама пензионери имати попусте приликом куповине у продавницама, плаћања рачуна у ресторанима и слично.

– Такође крећемо у кампању да позовемо што више компанија у Србији да се прикључе овој акцији – рекао је Мали. Додаје да пензије расту и да ће до краја године бити још више (да ће просечна пензија у Србији до 2026. године достићи 450 евра).

Како каже, и даље ће се борити за раст и нова радна места као и стабилност и мир, која је неопходна за нашу децу.

Мали је рекао да није лако и највећи изазов државе је везан за Косово и Метохију, додаје да трпимо огромне притиске. Такође, рекао је да постоји притисак и по питању увођења санкција Русији. Како каже, ниједна одлука није једноставна, али додаје да сматра да доносе одлуке мудро, рачунајући на разне факторе у свету.

 

 

 

Извор: Srbija Danas