Свет

ЉУДИ БЕЖЕ, ЗГРАДЕ СЕ ПРЕТВАРАЈУ У ПРАХ: Застрашујући снимци из Турске након новог земљотреса (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Два снажна земљотреса, од којих један јачине 6,4 степена по Рихтеровој скали, погодила су вечерас погранични део између Турске и Сирије.

Како је саопштио Европски медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ), епицентар је био на дубини од 10 километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епицентар земљотреса био је 70 километара северно од града Латакија на северу Сирије и 14 километара југозападно од Антакије на југу Турске, у провинцији Хатај.

Корисници на Твитеру објавили су снимке тренутка кад је ударио накнадни потрес од 5.8 по Рихтеру. На једном се види урушавање зграде.

– Не улазите у оштећене објекте у постпотресном подручју. Не задржавајте се у близини ризичних зграда. За тачне информације пратите службене изворе – упозориле су власти.

Земљотрес је изазвао панику међу људима и оштетио известан број зграда, а према наводима очевидаца осетио се и у Египту и Либану, навела је британска агенција.

После њега уследио је још један земљотрес јачине 5,8 степени у истој провинцији.

Анадолија је известила да се земљотрес осетио и у Јордану и Израелу.

Очевици су за Ројтерс навели да турски спасилачки тимови проверавају да ли има повређених у најновијем земљотресу.

– Мислила сам да ће се земља отворити под мојим ногама. Зар се нису завршили потреси? – кроз сузе је упитала Муна ал-Омар која је у рукама држала своје седмогодишњег сина, пише Гардијан.

Део пута који повезује турске градове Антакију и Искендерун урушен је након два нова земљотреса који су погодили провинцију Хатај, изјавили су данас извори из турске Управе за катастрофе и ванредне ситуације (АФАД).

Подсетимо, у разорним земљотресима који су исто подручје погодили пре две недеље погинуло је више од 46.000 људи, а више од милион људи је остало без домова.

Извор: Блиц