Свет Србија

МАКРОН, ШОЛЦ И ЂОРЂА МЕЛОНИ ПИСАЛИ ВУЧИЋУ: Писмо стигло уочи састанка у Бриселу

У Председниство Републике Србије данас је стигло писмо које су заједно потписали председник Републике Француске Емануел Макрон, канцелар Савезне Републике Немачке Олаф Шолц и председница Савета министара Републике Италије Ђорђа Мелони, сазнаје Танјуг у Председништву.

Они су упутили писмо председнику Александру Вучићу уочи састанка у Бриселу 27. фебруара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прес служба Европске уније саопштила је раније да ће састанак високог представника Мирослава Лајчака са представницима две стране почети у 15 часова. Најпре ће са Вучићем и Куртијем разговарати појединачно, а онда ће уследити заједнички састанак. На крају радног дана планирана је изјава за медије високог представника Жозепа Бореља.

Посредник ЕУ Мирослав Лајчак био је последњи пут у Приштини и Београду 6. фебруара. У јавности се појавила незванична верзија плана где се наводи да се Србија неће противити чланству тзв. Косова у међународним институцијама, да Београд и Приштина треба да размене мисије, признају дипломе и пасоше…

Како су „Новости“ раније писале, какву год да стратегију Брисел и Вашингтон спремају за састанак у седишту Европске уније у понедељак, делегација Београда, предвођена председником Александром Вучићем, за преговарачки сто сешће са добро познатим „црвеним линијама“: Србија неће признати независност тзв. Косова нити „аминовати“ чланство Приштине у Уједињеним нацијама.

Не мења се ни наша позиција да Заједница српских општина мора бити претходно питање, односно да се мора формирати пре него што се уђе у детаље европског плана за КиМ, заснованом на Шолц-Макроновом предлогу. А према изјавама које уочи састанка у Бриселу стижу од европских и америчких званичника управо ово може бити замка која се спрема за Србију – да се ЗСО и европски план наметну у истом „пакету“.

VW Golf plus Akcija!!!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће увек ићи да прича, али „са Куртијем нема никаквих разговора“.

– Курти помиње Слободана Милошевића и заостао је у том времену. Биће наравно речи о ЗСО зато што ћу ја о томе да говорим, а мораће да говоре и европски представници, а што се њега тиче, он то никада не би формирао. Курти ће да иде са варијантом: „Да, ја прихватам све, али прво Србија нас да призна, а ми ћемо одмах да формирамо ЗСО“. Нагледао сам се Куртијевих трикова и тактика безброј пута, тако да не може да ме изненади. Није ми тешко да проценим с чим ће да изађу.

Peugeot 107

Извор: Новости