Србија

МЕТЕОРОЛОГ ТОДОРОВИЋ НАЈАВИО СНЕГ! Ево какво нас време чека почетком марта

Читава Србија данима ужива у превременом пролећу у фебруару с максималним дневним температурама од скоро 20 степени.

Да ли је зима потписала капитулацију или ће се вратити у виду „Баба Марте“ истраживала је новинарка Курир ТВ Јелена Ковачевић са својим саговорником, метеорологом Недељком Тодоровићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Већина грађана каже да не памти овако топло време у фебруару, али пре три године био је изузетно топао фебруар. Ове године је занимљиво што је била грмљавина, а то обично наговештава долазак топлијег времена, пошто су овакве појаве карактеристичне за топлији део године – каже Недељко Тодоровић.

Данас се очекује и 20 степени у Крагујевцу, а сви се питамо до када ће потрајати овај топли период у нашој земљи.

– До петка, 24. фебруара, евентуално суботе температуре ће бити и до 20 степени, у Београду око 17-18. Међутим, у ноћи између суботе и недеље нас очекује промена у виду значајног пада температуре за 10-12 степени што је повратак на просечне температуре у фебруару – прогнозира Тодоровић.

И то није све јер уз хладније време почињу и падавине, а снег би осим на планинама могао да падне и у нижим пределима.

– Ипак је то за 5-6 дана, па из ове перспективе не можемо поуздано рећи хоће ли бити снега у нижим пределима. Врло вероватно је да ће га бити у ноћним сатима, а извесније је да га буде на западу или северу док ће на југу и југоистоку бити киша – додаје метеоролог.

Новинарка је на крају упитала Тодоровића да ли је ово последње захлађење и можемо ли полако да остављамо зимске ствари.

– Требаће нам још јакне и капути, далеко је април. Зна у марту да буде хладно, око 7. марта очекујем ново захлађење – закључио је Тодоровић.

 

 

 

Извор: Курир