Регион

МИЛАНОВИЋ СЕ ПЕРЕ: Због ове изјаве га зову „Србенда Зоки“

Загреб — Хрватски председник Зоран Милановић, који је пре два дана изазвао буру реакција у регион, изјавом о “отетом Косову”, данас је објаснио шта је хтео да каже.

Он је новинарима у Загребу након зразговра са словеначком председницом реккао: „Је ли Србија сама уступила Косово? Да, Србија је остала без Косова, није га дала добровољно, изгубила га је у рату“, рекао је Милановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Казао је и да Србија мора да промени неке ствари да би дошла на Запад.

„Ово у Украјини је крај једне руско-српске романсе, Србија ће схватити да је преварена љубавница или љубавник. Русији то Косово штрчи, мораће кад тад да признају Косово да би легализовали оно шта раде у Украјини. Они морају да схвате да Русији сметају, нема ту љубави, само интерес. Они су послужили Русији да спроведу неке своје науме“, истакао је данас хрватски председник.

Затим је додао: „Србија ће морати на неки начин да призна Косово, то им се сада неће допасти“, рекао је Милановић, преносе хрватски медији.

Подсетимо, МИлановић је изјавио, између осталог, приликом испраћаја хрватских војнука у НАТО мисију, да је Србији „Косово отето“, као и да је то урадила „међународна заједница и ми“. Осим тога говорио је и о рату у Украјини, али и о томе да Србија и Русија нису исто.

Тим изјавама је изазвао праву лавину коментара, а неки медији су га назвали и „Србенда Зоки“.

Извор: Б92/Индекс