Свет

НАЈЈАЧИ ЗЕМЉОТРЕС У ПОСЛЕДЊЕ 24 ГОДИНЕ ПОГОДИО ЊУЈОРК!

Западни део државе Њујорк погодио је најјачи земљотрес у претходних неколико деценија, што је узнемирило грађане тог региона ненавикнуте на такве потресе.

Подсетимо, катастрофалан земљотерс погодио је Турску Сирију , Казахстан и регион мале Азије. Страдало је випше хиљада људи, а материјална штета је огронма!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Земљотрес јачине 3,8 степени није изазвао озбиљнију штету, а догодио се око 12.15 по средњеевропском времену (6.15 по локалном), пренео је АП.

Амерички геолошки институт је објавио је да тако јак земљотрес није погодио тај регион бар 24 године. Идентична снага земљотреса забележена је у том региону у новембру 1999. године, када је измерено 3,8 степени.

Подрхтавање тла трајало је неколико секунди и натерално је становнике да изађу до прозора, а онда да траже на интернету појашњења.

– Осетио сам као да је аутомобил ударио у моју кућу у Бафалу. Скочио сам из кревета – рекао је извршни директор округа Ири Марк Полонкарц.

Земљотрес се осетио у радијусу од 50-ак километара, укључујући и у области Нијагариних водопада, који се налазе на 35 километара раздаљине путем. Центар за земљотресе у Канади, који је измерио потрес јачине 4,2 степена, навео је да се потрес осетио у јужном Охају.

 

 

Извор: Информер