Русија

Најновија вест! „ОСТАВИЋЕМО ЈЕДАН ДРУГОГ НА МИРУ“ Путин пронашао компромис

ИЗРАЕЛСКИ премијер Бењамин Нетанијаху тврди да је нашао компромис са руским председником Владимиром Путином о интересима на Блиском истоку.

Према речима израелског премијера, Иран жели да формира „војску” и да је распореди у Сирији, у близини израелске границе. Поред тога, Техеран, наводно, настоји да уништи јеврејску државу и угрози њене становнике стварањем нуклеарног оружја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Прво сам рекао Путину: ′Види, имамо избор: можемо се сукобити или можемо наћи заједнички језик. Израел функционише слободно…Ми се не мешамо у твоје акције у Сирији, а ти нас остављаш на миру′. Пронашли смо компромис који служи интересима Израела, а Путин сматра да то не угрожава руске интересе – рекао је Нетанијаху француским канал ЛЦИ.

Како је додао политичар, двојица лидера су одлучила да „оставе један другог на миру“.

Нетанијаху је 1. фебруара изјавио да Израел не жели војну конфронтацију са Русијом.
Истовремено, он је признао да две земље имају „тешке односе“. Према његовим речима, то је због чињенице да на граници са Сиријом израелски и руски авиони лете на педаљ раздаљине један од другог.

Нетанијаху је истакао да је Тел Авиву потребна слобода деловања у ваздуху, али би то могло да доведе до конфронтације са Москвом. Међутим, политичар је нагласио да не жели такав развој догађаја.

 

Извор: Sputnikportal.rs