Свет

НАКОН ШТО ЈЕ САЗНАО ШТА СЕ НАЛАЗИ У ПРТЉАЖНИКУ ПИЛОТ ОДМА ПРИЗЕМЉИО АВИОН!

Невероватна ситуација десила се у свету фудбала.

Како јавља Афтонбладет, авион фудбалерима тамошњег клуба ИФК Гетеборг морао је принудно да слети у Копенхаген због информације која је усред лета јављена особљу летелице – у пртљажнику се налази 30 надуваних лопти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Новости“ вам преносе како су то наше колеге из Шведске, од којих су двојица била у авиону с фудбалерима, известиле локалну јавност:

Инцидент се десио у четвртак ујутру, када је екипа Гетеборга кренула из Шведске за Шпанију, на десетодневне припреме. После 30 до 40 минута од поечтка лета, пилот је на следећи начин обавестио путнике о ситуацији која се догодила:

– Имам за вас једно несвакидашње обавештење. Сада смо сазнали да се у пртљажнику налази 30 надуваних лопти. Због ризика од могуће експлозије тих лопти, морамо да се окренемо и принудно слетимо у Копенхгаен. Када се приземљимо, биће неопходно да се ваздух испусти из лопти, па верујемо да ће задржавање трајати око 30 минута. Извињавам се због ове непријатности – рекао је пилот.

Један од руководилаца ИФК Гетеборг, технички директор Ролф Густавсон, истакао је потом да је „узбуна била лажна“:

– Ми смо испумпали све лопте пред полазак. Али, оне су нове и делују као да су и даље напумпане. Некако је авио-компанија добила информацију да у лоптама и даље има ваздуха. Узбуна је, ипак, била лажна. Лично сам двапут проверио лопте у Копенхагену – рекао је Густавсон.

После получасовне непланиране паузе у Данској, авион је, са шведском фудбалском екипом, наставио пут Шпаније.

 

 

Извор: Информер