Свет

НАПАДНУТ ПРЕДСЕДНИК! Прекини да радиш ОВО, иначе ће наша држава…

„Америка је у стању контролисаног пропадања, и то ће се погоршати ако наставимо да сипамо доларе пореских обвезника у страни рат“, навео је републиканац и члан војног комитета Представничког дома Мет Гец

Посланици Представничког дома САД представили су у четвртак резолуцију којом позивају Вашингтон да прекине слање помоћи Украјини, али и у којој позивају све стране на мирно решење сукоба, наводи се у копији документа до које је дошао „Фокс њуз“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Документ под називом „Резолуција о умору у Украјини“ потписало је десет посланика са чланом војног комитета Представничког дома, републиканцем Метом Гецом на челу.

У резолуцији се наводи да, пружањем помоћи кијевском режиму, САД посредно доприносе цивилном страдању, а напомиње се да је процена САД-а да је у сукобу погинуло 40.000 цивила.

Такође се наводи огромна количина наоружања коју су САД отпремиле за Украјину од почетка сукоба. У документу су и цитати званичника Пентагона који су рекли да је наоружавање Украјине „озбиљно исцрпело залихе Сједињених Држава, чиме је ослабљена спремност САД у случају сукоба“.

„Америка је у стању контролисаног пропадања, и то ће се погоршати ако наставимо да сипамо доларе пореских обвезника у страни рат“, написао је Гец.

„Морамо да обуставимо сву страну помоћ за рат у Украјини и захтевамо да све стране у овом сукобу одмах постигну мировни споразум“, додао је он.

Међу осталим потписницима резолуције налазе се и ватрене присталице Доналда Трампа Марџори Тејлор Грин, Лорен Боберт и Томас Мејси.

Резолуција је донесена након што су САД одвојиле више од 100 милијарди долара из џепова америчких пореских обавезника за финансирање иницијатива у Украјини.

Иако је тих десет посланика вероватно свесно да ће се њихов предлог усвојити, његово представљање на тако директан начин шаље важну политичку поруку о ставу „црвених“ и могућег преокрета спољне политике уколико Трамп и његове присталице дођу на власт.

Бивши председник САД Доналд Трамп, који је већ објавио намеру да се кандидује на председничким изборима 2024. године, претходно је изјавио да би он постигао мир између Москве и Кијева за 24 часа.

Трамп је такође критички прокоментарисао ескалаторну одлуку Вашингтона да пошаље 31 тенк „абрамс“.

„Прво долазе тенкови, онда долазе нуклеарне бомбе. Завршите овај луди рат, САДА. То је тако лако!“, написао је он на својој друштвеној мрежи Трут Соушл (Трутх Социал).

 

 

 

Извор: Информер