Србија

НАПАДНУТА ТЕРИТОРИЈА РУСИЈЕ! Сада следи потпуни ХАОС на фронту!?

Михаил Развозхаев гувернер Севастопоља, огласио се на Телеграму рано јутрос и саопштио да је руска ПВО изнад мора у близини овог града оборила два украјинска дрона.

„Опет напад украјинских бесиплотних летелица. Тренутна ситуација: две беспилотне летелице оборене изнад мора. Наше снаге настављају да одбијају напад“, написао је Гувернер Севастопоља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За сад других информација нема.

Међутим среда увече и ноћ среда на четвртак на небу Украјине доминирали су дронови камиказе Шахид 136 и крстареће ракете.

У питању су крастареће ракете типа калибр које су лансиране са подморница у Црном мору. Снажне експлозије су одјекнуле у централној и западној Украјини. На мети дронова и ракета биле су Сумска и лавовска област где је забележено 5 детонација. Украјинска ПВО дејствовала је у околини Николајева и Одесе. Експлозије су одјекнуле и у Кременчугу, Кировградској области, као и Черкаској.

Украјинско ваздухопловство навело је да је њихова ПВО током ноћи оборила 16 крстарећих ракета од 32 пројектила колико је било лансирано на циљеве у централној и западној Украјини.

 

 

Извор: Курир