Србија

НАШ ЧУВЕНИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА ШТА НАС ЧЕКА ДО КРАЈА ФЕБРУАРА: Следи прави температурни шок

Чувени метеоролог Недељко Тодоровић истакао је да ће до краја месеца максимална дневна температура бити у порасту, али и да нас велики јутарњи минус очекује до недеље.

– До недеље 12. фебруара биће изражен јутарњи мраз. Он ће сваким даном да попушта по степен или два. Уједно ће и максимална дневна температура бити у порасту. Тако да ће у суботу и недељу бити од 3 до 7 степени, што је значајна промена у односу на претходне дане. У суботу вече односно ноћ ка недељи биће облака и падаће киша. Почело би са снегом те ноћи и онда би прешло у кишу. Мала би била количина падавина. У планинским пределима ће падати снег, али он неће битно променити висину постојећег снежног покривача кога има доста – каже Тодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Може се рећи да се сада налазимо у најхладнијем делу зиме, иако је снег у нижим пределима је у занемарљивој количини, до центиметар или два, према речима чувеног метеоролога.

После 12. фебруара следи благи пораст температуре и само слаби и повремени јутарњи мразеви.

– Максимална температура би толико расла да би између 15. и 20. фебруара достигла вредности од 10 до 13 степени. То би био најтоплији период који се очекује у фебруару месецу, јер због тога што би од 20. фебруара био благи пад температуре и нешто чешћа појава наоблачења. Не смем да искључим могућност да би у нижим пределима могло да буде и снега – каже метеоролог за Курир.

Он је рекао и да је још увек рано да причамо о „Баба Марти“, а да је формула предстојећег времена: температура у порасту, повремена наоблачења са кишом у планинама са снегом, и уз напомену да сваке године у марту имамо јутарње мразеве.

Извор: Блиц