Свет

НЕМАЧКА ЈЕ КАПИТУЛИРАЛА! Ево шта се десило!

Фото: Pixabay.com

Немачка више није суверена држава способна да доноси сопствене одлуке. У Сједињеним Државама ову чињеницу не оспоравају.

Бивши амерички обавештајац, Скот Ритер, скренуо је пажњу на занимљив тренутак у чланку за „Цонсортиум Неwс“. Реч је о реакцији руског руководства, на одлуку немачког канцелара Олафа Шолца, да дозволи пребацивање тенкова „Леопард“ у Украјину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званична представница руског Министарства спољних послова, Марија Захарова је, коментаришући ову вест на недељној конференцији за новинаре, напоменула, да су немачка оклопна возила од Другог светског рата била симбол мизантропије. Према њеним речима, Берлин је таквим кораком заправо потписао губитак суверенитета. Сада извршава само команде из иностранства.

Занимљиво, у Сједињеним Државама то нису оповргли, приметио је Ритер. Штавише, недавна изјава америчког подсекретара за политичка питања, Викторије Нуланд, потврђује ову тезу. Током говора у Сенату, признала је да је осетила радост када је сазнала за трансформацију „Северног тока 2“ у гомилу старог метала „на дну мора“.

Према речима бившег америчког обавештајца, Нуландове речи потврђују став Русије, да иза саботаже стоје Вашингтон и Лондон. Поред тога, истичу исправност ставова Москве о губитку независности Немачке. Само контролисана земља, која је изгубила своје виталне гасоводе кривицом „партнера“, пристаће да испоручује тенкове Украјини у интересу управо овог „савезника“.

„То је била јасна изјава о предаји немачког суверенитета политичким интересима САД“, рекао је Ритер.

 

 

Извор: Wебтрибуне