Србија

НОВА ПРАВИЛА У ЈАВНОМ ПРЕВОЗУ! Ево како ће сада изгледати НАПЛАТА И КОНТРОЛА КАРАТА

После наредне седнице Скупштине града Београда када би требало да се испуне сви формално-правни услови, Град Београд ће почети са контролом и наплатом карата у јавном превозу посредством новоформираног предузећа, најавио је градоначелник Београда Александар Шапић.

– Град раскида уговор са фирмом „Кенткарт”, а посао контроле и наплате карата преузима предузеће које смо формирали пред Нову годину. Успели смо и да неке линије учинимо фреквентнијим. Ипак, у граду имамо извесне „дубоке системе“, који немају везе са политичким структурама, већ је реч о људима којима се, рецимо, не исплати да градски превоз боље функционише, да ред вожње буде оптималнији, да се тачно зна колико се бензина сипа а колико реално потроши и тако даље… Учинићу све да заштитим и Београд и Београђане од таквих људи и уведем ред где год то будем могао – рекао је Шапић за РТС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, додао је Шапић, на седници би требало да се нађе и одлука да се у свим улазима зграда поставе инфотабле, односно монитори на којима ће грађани моћи да се информишу о најзначајнијим радовима, промени режима саобраћаја и слично, који ће бити антивандалски. Након реконструкције Савски кеј ће бити уређен и биће сређена сва три нивоа – уз Саву, средишњи зелени појас и последњи где је бициклистичка стаза и шеталиште, најавио је Шапић, саопштено је из Секретаријата за информисање града Београда.

– Уговори са онима који су излицитирали требало би да буду потписани у фебруару, пројекат довођења инфраструктуре је готов, грађевинска дозвола за њу је спремна, ускоро крећемо са извођењем радова. На овој седници Скупштине града очекује нас усвајање плана за други део приобаља. Надам се да ће читаво београдско приобаље у року од годину, годину и по дана да буде онако како треба да изгледа у озбиљно уређеном граду – истакао је Шапић.

 

 

Извор: Информер