Србија

НОВИ ЗЕМЉОТРЕС У СРБИЈИ: Шести и најјачи потрес данас у Краљеву

Земљотрес јачине 2,5 јединица Рихтерове скале, догодио се данас, у 15.19, на територији града на Ибру, са епицентром у атару оближње Жиче, објављено је на сајту Републичког сеизмолошког завода.

Потреси овог интензитета не могу изазвати оштећења на објектима у епицентралној области, па тако ни ово подрхтавање тла није изазвало штету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Краткотрајни земљотрес углавном су осетили Краљевчани на вишим спратовима овдашњих стамбених зграда и солитера, а од почетка овог месеца ово је било укупно 12. подрхтавање тла са епицентром на подручју града на Ибру, јачине од 1,5 до 2,5 рихтера.

Још пет земљотреса

Први потрес забележен је у Бору у 09:50 часова, а његова јачина била је 1,7 степени Рихтерове скале. Други земљотрес се догодио у Доњем Милановцу у 09:58 сати. Јачина тог потреса је 2,1 степени Рихтерове скале.

Трећи потрес регистрован је у Бору и био је јачине 1,9 степени, а забележен је у 11:42 часова. Наредна два земљотреса су раегистрована у Мајданпеку, у 12:39 и у 13:28 часова. Јачина четвртог по реду потреса је 2,3 степени Рихтерове скале, а петог 1,9 степени.

Ови потреси су последица људског фактора услед честог минирања на овом простору, што потврђује и каталог лоцираних земљотреса Републичког сеизмолошког завода.

Извор: Новости