Србија

ОГЛАСИЛА СЕ ЗАХАРОВА О ОДНОСИМА БЕОГРАДА И МОСКВЕ! Поменула је и ОВО, а ево који је ЦИЉ!

Захарова је истакла да руска политика према Србији остаје непромењена и не подлеже изменама

Циљ Вашингтона и Брисела у односима са Србијом је да сломе политичку вољу српског руководства и натерају га да се придружи санкцијама Русији, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Знамо колико је потребно чврстине Београду да настави да сарађује са нама – наравно, у интересу своје државе – под најжешћим притиском Вашингтона и Брисела и њихових пријатеља који дају све од себе да увуку Србију у свој антируски фронт. Њихов стварни циљ није да „стабилизују“ регион, већ да сломе политичку вољу српског руководства и, пре свега, да га натерају да се прикључи режиму санкција Русији – саопштила је она.

Она је назвала спекулацијама приче да Русија, наводно, врши притисак на Београд, и рекла да Запад на сарадњу Москве и Београда „неосновано пројектује западни стил завртања руку“.

Она је подсетила да руска политика према Србији, која је дуги низ година под сталним притиском колективног Запада због жеље да води самосталну спољну и унутрашњу политику, остаје непромењена и не подлеже изменама – ма колико се драматично мењале околности у међународним пословима.

Захарова истиче и да је потребна безусловна примена Бриселских споразума, као и успостављање Заједнице српских општина са стварним извршим овлашћењима.

– Доследно подржавамо Београд који се залаже за суверенитет и територијални интегритет у борби за део своје земље – АП Косово и Метохија. Инсистирамо да се косовски проблем, који је кључан за Србе, реши на основу међународног права у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности УН – казала је она.

 

Извор: Srbija Danas