Свет

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ ОВЕ ДРЖАВЕ! Поменуто проглашење ратног стања и мобилизација преко милион и по људи

У случају да се у Белорусији уведе ратно стање држава би могла да мобилише око милион и по људи, изјавио је државни секретар Савета безбедности Белорусије.

„Структуру војне организације државе, не Оружаних снага, чиниће око милион и по људи у случају објаве ратног стања и преласка економије у ратне околности“, рекао је државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Вољфович у интервјуу државној телевизији „Беларус 1“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да ће народна милиција помагати пре свега органима Министарства унутрашњих послова на терену да заштите јавни ред, да се боре против разбојника, спрече пљачке, као и да се боре против диверзантско-обавештајних група.

Закон о народној милицији, који ће ускоро бити усвојен у Белорусији, ће озаконити могућности и жеље грађана да штите земљу, рекао је државни секретар Савета безбедности Белорусије.

Вољфович је навео да је одлука о доношењу закона правовремена када се говори о сложној војно-политичкој ситуацији, изазовима и ризицима који се формирају у односу према Белорусији.

 

 

Извор: Б92