Свет

ОНИ ТРАЖЕ ДА УКРАЈИНА НАПАДНЕ РУСИЈУ!

Група америчких сенатора позвала је администрацију председника САД Џоа Бајдена да започне обуку украјинских пилота за управљање савременим ловцима те да испоручи Кијеву ракете дугог домета.

Са иницијативом су иступили републикански сенатор из Јужне Каролине Линдзи Грем и демократа из Конектиката Ричард Блументал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Следец́е што је Украјини потребно су ловци. Не могу се изводити комбиноване операције без ваздухопловних снага. Авион МиГ-29 је застарео. Позивамо Бајденову администрацију и све наше савезнике да вец́ сада започну процес обуке за Украјину за управљање напредним ловцима“, рекао је Грем.

Са њим се сложио и Блументал који је изразио наду да ц́е Украјина ускоро добити ракетне системе „атакмс“ домета до 300 километара.

Истовремено, координатор за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Беле куц́е Џон Кирби изјавио је да САД не подстичу Украјину да изводи нападе у дубини територије Русије.

„Што се тиче било каквих могуц́их операција Украјине унутар руске територије – ми их не охрабрујемо на то и не доприносимо томе. То смо јасно ставили до знања како јавно, тако и у приватним контактима“, рекао је Кирби.

 

 

Извор: Wебтрибуне