Свет

ОНО ШТО ЈЕ ТРАМП ИЗГОВОРИО ТРЕБА ДА НАС ЗАБРИНЕ? Гомила оптужби на његов рачун

Бивши амерички председник Доналд Трамп покренуо је серију напада на председника Џоа Бајдена, оштро осуђујући његово обраћање о стању нације.

Док се сала Представничког дома полако празнила, Трампов тим је твитовао унапред снимљени видео његовог „одговора“ на стање нације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамп је оптужио Бајдена да „нас је довео на ивицу Трећег светског рата” због свог вођења руско-украјинског рата и да је његов наследник „најкорумпиранији председник у америчкој историји“.

У „ватреном“ двоминутном видеу, Трамп је описао САД као земљу под опсадом имиграната на јужној граници, поремећену политичком корупцијом из Бајденове администрације и погођену инфлацијом.

Трамп је оптужио Бајдена и „радикалне демократе“ за неуспех у имиграцији и криминалу и осудио председниково поступање са трансродним питањима.

– Његова администрација води рат против слободе говора. Покушавају да индоктринирају и осакате нашу децу. Он нас води на ивицу Трећег светског рата. А поврх свега, он је најкорумпиранији председник у америчкој историји – рекао је Трамп.

Трамп је рекао да су милиони имиграната без докумената „прешли нашу јужну границу“ и да нарко картели „сада грабе милијарде долара од шверца дроге да би убили наше људе и нашу децу“, преноси „Јутарњи лист“.

– Дивље убице, силоватељи и насилни криминалци пуштају се из затвора како би наставили свој злочин – рекао је Трамп.

Трамп је такође окривио господина Бајдена за високу инфлацију и оптужио га да је против њега намештао Министарство правде.

 

 

Извор: Блиц