Русија

ОВИМ ОРУЖЈЕМ ПУТИН ЈЕ ЗАПРЕТИО ЗАПАДУ!

Владимир Путин је наговестио Западу, да Русија користи шири спектар наоружања, као одговор на умешаност НАТО-а у сукоб у Украјини.

Пензионисани пуковник Виктор Литовкин, је у изјави за руске медије открио о каквом оружју је реч.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски лидер је у говору у Волгограду, поводом 80. годишњице победе у Стаљинградској бици рекао, да Руска Федерација има чиме да одговори Западу, који своје тенкове шаље украјинским неонацистима. Шеф државе је истакао, да ће рат са Русијом бити „потпуно другачији“ за западни естаблишмент, те да Русија неће ратовати само тенковима већ много страшнијим оружјем.

„Нећемо слати своје тенкове на њихове границе, али имамо шта да одговоримо. Оно што је невероватно, је да нам поново прете немачки тенкови на којима се налазе крстови, и они ће се поново борити са Русијом на тлу Украјине рукама Хитлерових потомака, рукама Бандере“, изјавио је председник Русије.

Војни аналитичар агенције „ТАСС“ и пуковник у пензији, Виктор Литовкин, сугерисао је, да би Владимир Путин могао да говори о употреби најмоћнијег совјетског оружја у зони „специјалне операције“, које тамо раније није коришћено.

„Не ради се о новом оружју, које је управо изашло испод руку главних конструктора. Имамо доста старог оружја, које још није коришћено на фронту, или је било, али у ограниченом режиму. То су разне ракете, авио-бомбе великог капацитета, артиљеријске гранате великог калибра“, открио је војни експерт.

„На пример, сада можете да видите како је наша артиљерија постепено напредовала, попут самоходних топова „Пион“ и других хаубица 203 мм и 240 мм“, додао је Литовкин.

„Дакле, имамо још много тога што можемо да применимо. Поготово ако „бандеровци“ престану да се крију по кућама у стамбеним насељима, које ми у суштини не погађамо“, нагласио је стручњак.

 

 

 

Извор: Wебтрибуне