Свет

ОВО ЈЕ НЕВЕРОВАТНО! Погледајте шта је Орбан урадио испред Зеленског у Бриселу (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама раније данас је објављен видео снимак из Брисела на ком се види украјински председник Володимир Зеленски који, у пратњи председника Европског савета Шарла Мишела, прилази шефовима земаља чланица ЕУ.

Оно што је свима запало за око јесте мађарски премијер који у том тренутку није аплаудирао Зеленском, упркос томе што су скоро сви други окупљени то урадили уочи заједничког фотографисања лидера ЕУ у Бриселу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Та сцена збунила је многе кориснике друштвене мреже, с обзиром да су сви сем Орбана аплаудирали Зелебском, док је мађарски премијер одбио д а му пружи подршку у виду аплауза, а још није познато да ли је ово случајно или намерно.

Наиме, одмах након што је овај снимак почео да кружи мрежама, Виктор Орбан је објавио фотографију са Володимиром Зеленским, на којој се виде мађарски премијер и украјински председник како се рукују.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Orbán Viktor (@orbanviktor)

Државни секретар за међународне комуникације Мађарске Золтан Ковач саопштио је да ће Мађарска да настави да пружа хуманитарну и финансијску помоћ Украјини.

Ова изјава уследила је након данашњег састанка председника Украјине Володимира Зеленског и мађарског премијера Виктора Орбана у Бриселу.

Наиме, Ковач је на свом Твитер налогу поделио фотографију на којој се Орбан и Зеленски рукују на маргинама састанка Европског савета, коју је такође објавио и Орбан на свом Инстаграм профилу.

„Подржавамо тренутни прекид ватре како бисмо избегли нове смртне случајеве. Мађарска припада мировном кампу“, рекао је Орбан украјинском председнику, навео је Ковач.

Зеленски је током говора на посебној пленарној седници Европског парламента упутио речи захвалности европским лидерима због помоћи коју пружају њему и Украјини током инвазије Русије на његову државу, а том приликом истакао је и да се његова земља приближава придруживању Европској унији.

Раније је саопштено да ће украјински председник да учествује на самиту ЕУ у Бриселу, који се одржава од 9. до 10. фебруара.

 

Извор: Курир