Србија

ОВО ЈЕ ОДГОВОР! Ево да ли ће Вучић сутра у Бриселу ПРИЗНАТИ КОСОВО?

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је у парламенту да председник Србије Александар Вучић ни у пондељак, 27. фебруара, нити било када неће признати независвност твз. Косова.

– Поједини посланици покушали су да ову расправу претворе у расправу о Вучићу и о КиМ. Вучић никада неће признати самопроглашену независност Косова, ни у овај понедељак, нити у било који други, нити било када у животу. Док је Вучић председник, то се неће догодити – рекао је Весић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Али, истовремено, председник Вучић неће одбити ниједан разговор, јер разговара у име свих грађана Србије, и разговараће са сваким, без обзира ко представља албанску страну, додао је министар.

– Никада није одбио да разговара, јер неће нашу земљу да доведе у тежу ситуацију, нека други кажу да одбијају разговор – рекао је Весић.

Он је поручио и да ће се Вучић изборити за Заједницу српских општина.

– Избориће се да ЗСО буде формирана на Космету, и то је циљ, а то смо добили још Бриселским споразумом – напоменуо је Весић и додао да, док је Александар Вучић председник Србије, грађани Космета и целе Србије, могу да буду спокојини.

– Са сваким ће преговарати, јер неће никада, ниједним чином допустити да Србија буде оптужена да он не жели да разговара. Он је председник Србије, и његова обавеза је да разговара у име свих нас – рекао је министар.

Додао је и да је наш чувени књижевник Борислав Пекић, карактером био такав да је увек био спреман да се бори своје идеале, али искључиво по цену сопственог, а не туђих живота, те да ту особину препознаје и код председника Вучића.

– Вучић ће се борити за све по цену свог живота, али никада неће друге људе довести у проблем, јер је његов посао да решава проблеме – рекао је Весић.

 

 

Извор: Информер