Свет

ОВО ЈЕ СЛЕДЕЋИ ПОТЕЗ НАТО: Захарова открила које ДВЕ земље НАТО жели у рату у Украјини

Да ли ће НАТО да се прошири на Запад?

Посета генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга Азији усмерена је на увлачење Јужне Кореје и Јапана у украјинску кризу, изјавила је Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Источноазијска турнеја генералног секретара НАТО-а и, узгред говорећи, министра одбране САД (Лојда Остина), заиста је још један, али не нови покушај да се партнери, у овом случају Јужна Кореја и Јапан, увуку у кризну ситуацију у Украјини. То није само глобална дестабилизација ситуације у Азијско-пацифичком региону, то су вец́ конкретна, прецизна дејства да се земље које нису у зони одговорности НАТО-а или Европске уније, увуку у ситуацију око Украјине. Они покушавају да прошире такозвану независну коалицију, коју окупљају на антируској основи. Сматрамо да ц́е учешће горенаведених држава у подршци кијевском режиму водити даљем одуговлачењу сукоба. Оне то морају да схвате – навела је Захарова.

Она је нагласила да у ескалацији сукоба у Украјини „земље НАТО-а играју првостепену улогу“.

– Пажња Републике Кореје и Јапана треба да буде усмерена, пре свега, како се види, на безбедност у том региону, у којем су географски смештене. Сеул и Токио треба да схвате да напредак у решавању комплекса проблема у безбедности није могућ без грађења конструктивних односа с најближим суседима – додала је Захарова.

 

Извор: Srbija Danas