Србија

ПОКУШАЈ ДРЖАВНОГ УДАРА У СРБИЈИ!

Јасно је да је припреман и организован покушај државног удара, убиства председника Србије Александра Вучића и насилног преузимања власти, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

– Захтевам од надлежних дрзавних органа да хитно предузму све мере за заштиту уставног поретка и јавног реда и мира. Ово је издаја националних и државних интереса за рачун непријатеља Србије – додао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, раније вечерас неколико стотина припадника проруских екстремистичких и клерофашистичких организација у Србији окупило се пред Председништвом у Београду. Са протеста су упућене претње председнику Вучићу.

Дејан Златановић из Србин инфа навео је да је “ издајничка власт“ блокирала људе из Србије на путу ка Београд.

– Кад смо на Тргу Републике обележавали дан почетка НАТО агресије, поручио сам свима онима који хоће да издају, то је сада актуелно и данас, па ко се препозна, препозна – ко потпише, њега убише! – рекао је Златановић.

Претио је и Дамјан Кнежевић из Народних патрола.

-Душа ме боли што сам овде јер ми је управо полиција упала у стан где ми је жена са бебом. Ја немам више куд, Вучићу очекуј ме -казао је Кнежевић.

-Нико ко је у СНС више не може да се зове Србином. Где си Вучићу, јеси побегао у Крагујевац? Кунем вам се спремни смо за много више од нереда, молимо државно руководство да блокирају улазак Косова бар на месец дана да склонимо овог издајника. Ако га не склонимо вечерас- наставио је Кнежевић.

Екстремисти су у једном тренутку срушили ограду испред Председништва, где их је дочекао кордон полиције, а потом су отишли испред полицијске станице у Мајке Јевросиме, где их је такође полиција спречила да уђу у зграду.

 

 

 

 

Извор: Блиц