Спорт

ПОКРЕНУТА КАМПАЊА ПРОТИВ ЂОКОВИЋА

Настављају се напади на српског тенисера

Шта год Новак Ђоковић да уради, колико год рекорда да обори, то некима неће бити довољно да га поштују. Напротив, увек ће се наћи неко ко ће оспоравати његове резултате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Покренута је нова кампања „Correct The Internet“, а њен циљ је да се исправе неправде и да се тачнијим информацијама и бољим извештавањем женски спорт доведе у једнаку позицију као и мушки. То је некадашња легендарна тенисерка Американка Били Џин Кинг искористила за напад на најбољег тенисера света.

Славна тенисерка која је освојила 12 гренд слем титула, оспорила је рекорд Новака Ђоковића! Она је поставила слику на којој имплицира да он не држи рекорд по броју недеља на првом месту већ је он у власништву Штефи Граф! Чувена Немица је 377 недеља била прва на ВТА листи, док је Новак на АТП листи први 374 недеља.

– Моја нова омиљена кампања: „Correct The Internet“. То је глобална иницијатива покренута да се исправе неправде и да се жене у спорту учине видљивијима. Када претражујете „ко је у тенису провео највише времена на првом месту“ углавном као резултат изађе Новак Ђоковић, а заправо чињенице говоре да је то Штефи Граф – написала је Били Џин Кинг.

Ма колико јој је тешко било да то призна, и тај рекорд ће ускоро пасти, пошто је Ђоковић сигурно први барем до 4. марта.

– Новак ће ускоро преузети прво место, али је битно да се препозна Стефани и да јој се ода част коју она заслужује – додала је Американка.

Али, ово може да буде само мотив више Новаку у наставку сезоне. Није тајна да се Србин „храни“ оваквим нападима, па треба очекивати да настави са играма које су му донеле титуле са почетка године (Аделејд и Аустралијан опен).

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс