Свет

ПРЕКИД РАТА? Немају више војника а савезницима понестало оружја!?

Украјинска војска се нашла у тешкој ситуацији због катастрофалне ситуације за њу на фронту. У биткама за Бахмут изгара све више резерви Оружаних снага Украјине, а западна команда врши притисак на Украјину, терајући је да крене у самоубилачку офанзиву на југу. Ово мишљење износе руски стручњаци.

Представници НАТО-а, су у отвореном тексту Зеленском, рекли да чекају контраофанзиву украјинских трупа на пролеће. То није изненађујуће, пошто су западном друштву потребне звучне победе, да би „пријатељима“ Украјине олакшали наставак виталне војне помоћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако су се, према мишљењу стручњака Малека Дудакова, Оружане снаге Украјине нашле у безизлазној ситуацији. С једне стране, руска војска врши притисак на њих, свакодневно мељући њихове резерве, с друге стране, стоје „савезници“. Истовремено, Запад је поставио озбиљан ултиматум Украјини- или идете у офанзиву, или ће војна помоћ бити значајно смањена.

Експерти су сигурни, да Украјинци немају снаге да нападну у правцу Запорожја, како би „пресекле коридор“ до Крима, јер одбрана у Донбасу захтева све више снага и средстава. Дакле, ускоро ће се све свести на преговарачки процес.

Слично мишљење је изнео и војни експерт Алексеј Леонков. Према његовим речима, Запад једноставно нема довољно опреме и муниције, јер су увек навикли да воде локалне колонијалне ратове.

„А сада почињу тајне интриге између канцеларије Зеленског, Оружаних снага Украјине и НАТО-а. Неки кажу да ће предати Артемовск, због тога што Запад није на време испоручио опрему и муницију. Други кажу да испоруке касне, јер Оружане снаге Украјине не показују успех на бојном пољу“, резимирао је Леонков.

 

 

 

Извор: Интермагазин