Свет

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ! Гледала га је цела земља у овој познатој серији! Ово су његове последње речи које ће сви ПАМТИТИ!

Многи познаници тврде да је био један од најдуховитијих и најзанимљивијих личности коју су икада упознали!

Звезда серија „Одељење за убиства“ , „Ред и закон“ и „Досије икс“, глумац Ричард Белзер, преминуо је у 78. години. Вест о његовој смрти је растужила фанове широм света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бил Шефт, дугогодишњи пријатељ и састављач документарца о великом глумцу, рекао је да је Ричард годинама патио од проблема са циркулацијом, као и да је патио од респираторних проблема, што је један од узрока смрти.

– Много сам волела овог човека. Један од најдуховитијих људи свих времена. Мајстор рада са масама. Почивај у миру, најдражи – написала је Белзерова колегиница и чланица прве поставе култне емисије „Сатурдаy Нигхт Ливе“, Ларејн Њуман.

Овај глумац праву светску славу стекао је тек у 50. години. Стенд-ап комедијом је почео да се бави почетком седамдесетих година када се појавио на аудицији за „Тхе Виллаге Воице“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Benslerfan uk 🇬🇧 (@benslerfan)

Након неколико мањих улога у филмовима, међу којима је и Сцарфаце из 1983, Белцер је глумио у више ТВ серија пре него што је добио улогу детектива Џона Манча у серији „Одељење за убиства“ 1993. године. Исту улогу тумачио је и у серији „Лаw & Ордер: СВУ“, све до 2013. године.

Као Џон Манч појавио се и у серији „Досије Икс“ и другим серијама као што су „30 Роцк“ и „Аррестед Девелопмент“.

– Избачен сам из сваке школе у коју сам ишао – био је искрен у једном интервјуу.

Био је возач камиона, продавац накита и хаљина, чак је једно време био и репортер „Бридгепорт Пост-а“, а у слободно време је диловао дрогу. Када је „отишао у пензију“ добио је епитет глумца који је најдуже на телевизији играо једног лика. Пре светске славе имао је прилично проблематичну прошлост.

– Успео је да постане боемски принц њујоршке комедије, а међу његовим највећим фановима били су глумци Роберт де Ниро и Џон Белуши – наводи се у Њујорк тајмсу.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 50 minutes inside (@50inside)

Прекретница у његовом личном животу настаје осамдесетих година, када је преживео рак тестиса, отарасио се дроге и оженио са Харли Мекбрајд, бившом Плејбој зечицом и глумицом.

Био је аутор четири књиге на тему наводних завера да се убије председник САД Џон Ф. Кенеди. Волео је да чита о римској историји, а посетио је и многе античке рушевине. У својој кући на југу Француске направио је себи кошаркашки терен.

– Имао је много здравствених проблема, а његове последње речи су биле: „Је*и се, д*к*џијо“ – рекао је писац Бил Шефт за Тхе Холливоод Репортер.

Извор: Srbija Danas