Свет

ПРЕОКРЕТ! У тајности почели ПРЕГОВОРИ између Русије и Украјине!?

У швајцарској Женеви у току су преговори о ситуацији у Украјини, саопштио је швајцарски министар спољних послова Игнацио Касис.

Према његовим речима, ти преговори се одржавају у атмосфери „максималне дискреције“, саопштио је швајцарски министар, не прецизирајући међутим, детаље разговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Увек нудимо своје добре услуге, али треба видети шта ће обе стране, и Русија и Украјина, учинити с тим. У међународној Женеви се одржавају преговори у највећом дискрецијом, иако се они тренутно не воде на највишем нивоу“, рекао је Ињацио Касис за „Ле Темпс“, преноси Спутњик.

Касис је истакао да је раније Украјина тражила од Швајцарске да заступа њене интересе у Русији. У Москви је овај захтев одбијен.

„Руски наратив је добро познат: она је саопштила да је Швајцарска изгубила неутралност, али је у исто време користи као неутралну земљу“, рекао је Касис.

Сутра се иначе, навршава тачно годину дана од почетка „специјалне војне операције“ у УКрајини, како је руска страна назива, док остатак света то једноставно зове напад Русије на Украјину.

Коначан број мртвих и рањених немогуће је тренутно проценити, као ни војне губитке, будући да је у току и информациони рат. У претходдна два дана свет је пратио и говор америчког председника Џозефа Бајдена који је изненада отишао у Кијев, а дан касније и у Варшаву, као и руског председника Владимира Путина.

Из говора првог било је јасно да Запад нема намеру да дозволи Русији да у овом рату победи, а из говора другог да Русија нема намеру да заустави рат, за који каже да га уопште она није започела него да је користила оружану силу да га заустави.

Истовремено, рат је исцрпео и оне који помажу УКрајини па се све јасније чује да више не може ни да се постигне да се произведе толико муниције колико је УКрајини потребно.

Такође, рат је оставио и оставља велике економске последице, највише по европу која је зависила од руског гаса, а кога сада нема због санкција које су Русији уведене.

 

 

Извор: Wебтрибуне