Русија

ПУТИН ЧЕСТИТАО! Сада има нове планове, све је открио!

Како каже, јачање одбрамбене способности Русије остаје приоритет

Председник Русије Владимир Путин честитао је Дан бранилаца отаџбине ветеранима Другог светског рата и војницима који учествују у борбеним дејствима у Украјини. Како је рекао, то је свенародни празник који симболише херојску историју руске војске и флоте, неуништиве везе између свих поколења бранилаца отаџбине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Празник је одраз дубоке захвалности свима који су се „не штедећи себе борили против непријатеља за домовину, за свој народ“, истакао је он. Руски војници који учествују у текућем сукобу „херојски и храбро се боре против неонацизма у Украјини“, поручио је руски председник.

– Сада се наши борци херојски боре против неонацизма који је пустио корење у Украјини, штите наше људе на нашим историјским територијама – рекао је Путин.

Јачање одбрамбене способности Русије остаје приоритет
Он је додао да ће за власт и даље приоритет бити јачање одбрамбене способности Русије.

– Модерна ефикасна војска и флота су залог безбедности и суверенитета земље, гаранција њеног стабилног развоја, њене будућности и због тога ћемо и даље приоритетну пажњу поклањати јачању одбрамбене способности – нагласио је он.

Према његовим речима, након што нуклеарна подморница „Император Александар ИИИ“ уђе у састав руске флоте удео модерног наоружања и технике у оквиру поморских стратешких нуклеарних снага биће 100 одсто. Путин је најавио ће још три сличне подморнице постати део флоте у наредним годинама.

 

Извор: Srbija Danas