Русија

ПУТИН МУ УРАДИО ОВО! НЕ ЗАДУГО НАКОН ТОГА ПРОНАЂЕН МРТАВ!

Владимир Макаров (67) био је руски генерал задужен за ‘борбу против екстремизма’ у Русији. Недавно га је Владимир Путин отпустио из службе, да би потом био пронађен мртав у селу Голиково у близини Москве, пише Курир.

Макарова супруга Валентина била је у сеоској кући са супругом у селу Голиково у близини Москве у 7 ујутро када је чула пуцањ, кажу локални извештаји.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки извештаји кажу да је у близини пронађена ловачка пушка Беркут-2М. Други извештаји кажу да је пиштољ откривен.

Његова супруга је позвала члана породице и позвала хитну помоћ, али болничари нису успели да спасу Макарова, наводи се у извештајима и он је проглашен мртвим.

НЕЈАСНИ РАЗЛОЗИ ОТПУШТАЊА
Породицу погинулог генерала испитивао је руски истражни комитет, известио је Московски комсомолец, московски дневни лист.

Он је наводно предводио сузбијање противника руског председника, као и новинара за које се сматра да су непријатељски расположени према Кремљу. Био је заменик начелника Главне управе за борбу против екстремизма при Министарству унутрашњих послова, која је била задужена и за борбу против тероризма.

Макаров је предузео акцију и против младих људи који су протестовали против Путина.

Путин је издао декрет да га отпусти прошлог месеца, наводи се. Међутим, његови разлози за то остају нејасни, пише Курир.

БИО У ДЕПРЕСИЈИ
У публикацији се наводи да се ватрено оружје налази у кући. Рођаци су рекли да „није знао шта да ради“ након што га је Путин отпустио.

Телеграм канал ВЦхК-ОГПУ цитира извор који каже да је Макаров био у „дубокој депресији“ након свргавања, пише Курир.

ЧЕТИРИ МИСТЕРИОЗНЕ СМРТИ
Од 24. до 26. децембра десио се низ од четири мистериозне смрти.

26. децембра Павел Антонов – најбогатији посланик руске Думе (парламента) и Путинов критичар – погинуо је у Индији испавши кроз прозор хотела. Његов сапутник Владимир Биденов пронађен је мртав у истом хотелу четири дана раније.

Алексеј Маслов (69) бивши начелник руских копнених снага, преминуо је у болници 25. децембра, док је Александар Бузаков, деценију на челу руских „адмиралитетских бродоградилишта“, преминуо 24. децембра.

У јулу је пензионисани генерал-мајор Федералне службе безбедности Руске Федерације Јевгениј Лобачов (76) пронађен мртав у јулу у Москви. Његова смрт је такође проглашена самоубиством, пише Курир.

 

 

 

Извор: Република