Русија

ПУТИНОВ ЧОВЕК ОТКРИО РУСКЕ ПЛАНОВЕ! Ово навео као кључни ратни циљ

Јевгениј Пригожин рекао је да би могле да прођу две године док Русија не преузме потпуну контролу над регионима Доњецк и Луганск.

Шеф паравојне формације Вагнер Јевгениј Пригожин, рекао је да би могле да прођу две године док Русија не преузме потпуну контролу над регионима Доњецк и Луганск на истоку Украјине. Ова два региона Москва наводи као кључни ратни циљ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Колико сам разумео, морамо да затворимо Доњецку и Луганску републику и то ће у принципу свима одговарати за сада. То би могло да траје годину и по до две године“, рекао је у видеу који је снимио са руским блогером Семјоном Пеговом, преноси Ројтерс.

Владимир Путин у септембру је анектирао украјинске области Луганск и Доњецк, заједно са Херсоном и Запорожјем што је потез који су земље чланице УН осудиле као незаконит. „Ако морамо да стигнемо до Дњепра, онда ће нам требати око три године“, додао је Пригожин, мислећи на веће подручје које би се простирало до велике реке Дњепар која тече отприлике од севера ка југу, пресецајући Украјину.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо

Ознаке