Свет

РАКЕТИРАНА АМЕРИЧКА ВОЈНА БАЗА! Следи тотална ескалација сукоба?

Централна команда Сједињених Држава (ЦЕНТЦОМ) потврдила је да је једна од њених база у североисточном сиријском региону била нападнута 18. фебруара

У саопштењу које је објављено дан након напада, команда је навела да је база Грин Вилиџ, која се налази у нафтним пољима Ал-Омар у југоисточном Деир ез Зору, гађана са две ракете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ниједан амерички или коалициони војник није убијен или рањен и није нанета штета инфраструктури или опреми коалиције. Америчке снаге на североистоку Сирије истражују овај инцидент. За сада нико није преузео одговорност за нападе – наводи се у саопштењу.

Неколико сати после напада, у серији израелских удара погођене су мете у сиријској престоници Дамаску и у оближњим областима. Једна од мета била је вишеспратна зграда која се налази у близини кључних иранских објеката у високо обезбеђеном кварту Кафар Соуса. У нападима је погинуло пет особа, укључујући четири цивила, а 15 је рањено.

Сиријске и ирачке фракције повезане са иранском Исламском револуционарном гардом (ИРГЦ) окривљене су за неколико напада који су циљали америчке базе у Сирији у последњих неколико година. Неки од напада су заиста изведени као одговор на израелске нападе на Сирију, или саботажне нападе унутар Ирана.

САД вероватно неће одговорити на ракетни напад на базу Грин Вилиџ пошто је страна одговорна за напад и даље непозната.

 

 

 

Извор: Ало