Свет

РУСКЕ СНАГЕ СУ ПРЕУЗЕЛЕ КОНТРОЛУ! ОСВОЈЕНА ЈЕ!

Руске снаге преузеле су контролу над насељем Николајевка у ДНР, саопштила је прес служба оснивача Вагнер групе Јевгенија Пригожина на његовом Телеграм каналу .

Николаевка је неколико километара северно од Соледара. Операција руских трупа за узимање овог града под контролу завршена је 12. јануара увече.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неколико дана касније, Оружане снаге су у истом правцу ослободиле железничку станицу Сол.
Дан раније руске снаге су такође преузеле контролу над селима Сако и Ванцети, западно од Николајевке.

Соледар је важан за наставак успешне офанзиве на Доњецком правцу. Налази се у центру одбрамбене линије Артемовск -Северск; украјинска војска је овде подигла моћна одбрамбена утврђења.

Артјомовск (Бахмут) се налази у делу ДНР који контролише Кијев северно од Горловке. У граду се воде тешке борбе. Последњих дана ситуација за Оружане снаге Украјине се погоршала – руске трупе морају да пређу неколико километара да би затвориле обруч око насеља, изјавио је дан раније потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

Како је у среду рекао и помоћник вршиоца дужности шефа ДНР Јан Гагина, војска већ делимично контролише једини преостали пут којим Кијев још увек може да снабдева своју групу у Артемовску. Он је прецизирао да тамо Оружане снаге Украјине свакодневно губе стотине војника.

 

 

 

Извор: Ало