Свет

СЕВЕРНА КОРЕЈА МОБИЛИШЕ МЛАДЕ СНАГЕ! Њихов циљ је само један!

Пјонгјанг — Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун мобилисао је младе како би покренуо нови пројекат изградње стамбених објеката у Пјонгјангу

Киму је циљ да направи 50.000 домова у главном граду, пренео је Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ким је присуствовао свечаном постављању камена темељца за изградњу домова у округу Сопо у суботу, где је било и неколико хиљада младих радника, известила је севернокорејска новинска агенција КЦНА.

Пре две године Ким је представио план о изградњи 50.000 нових домова у Пјонгјангу, који би требало да буду завршени до 2025. године, а државни медији су објавили да је прошле године завршено 10.000 станова, укључујући и небодер од 80 спратова.

Јужна Кореја је упозорила на све већу кризу у санкцијама изолованој Северној Кореји, као и на наводне смртне случајеве услед глади у појединим регионима.

Ројтерс наводи да Северна Кореја није потврдила да је дошло до несташице хране, али је заказала састанак државног врха за крај фебруара како би разговарала о пољопривредном развоју, називајући га „веома важним и хитним задатком“.

Ким је рекао да се пројекти прављења домова сусрећу са „невиђено тешким изазовима“ и изразио захвалност за 100.000 младих људи који добровољно учествују у реализацији планова.

„Нови пројекат изградње домаћинстава ће бити још једна поносна страница историје наших покрета младих, симбол државне социјалистичке револуције, али и политичке борбе“, истакао је Ким.

Према његовим речима, пројекат изградње домова показаће свету како Северна Кореја напредује упркос најтежим изазовима.

 

Извор: Б92