Свет

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПОСЛАЛА УПОЗОРЕЊЕ! Довели сте нас до „екстремне црвене линије“

Министарство спољних послова Северне Кореје упозорило је да су војни маневри САД и њихових јужнокорејских савезника у Жутом мору довели ситуацију до „екстремне црвене линије“ и прете да претворе цело корејско полуострво у „огромни ратни арсенал и критичну ратну зону“.

У саопштењу севернокорејског министарства спољних послова, које је пренела државна новинска агенција КЦНА, Пјонгјанг поручује да није заинтересован за дијалог све док Вашингтон води непријатељску политику, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јужна Кореја и САД извеле су заједничке, комбиноване ваздушне маневре изнад Жутог мора у којима су учествовали стратешки бомбардер Б-1Б, стелт ловци Ф-22 и Ф-35Б из америчког ратног ваздухопловства, као и јужнокорејски борбени авиони Ф-35А, пренела је јужнокорејска агенција Јонхап.

Вашингтон: Немамо непријатељске намере
Бела кућа одбацила је оптужбе Северне Кореје да су војни маневри САД и њихових јужнокорејских савезника у Жутом мору довели до ескалације непријатељства на Корејском полуострву региону и додале да САД немају непријатељске намере према Пјонгјангу.

– Јасно смо ставили до знања да немамо непријатељске намере према Северној Кореји и тражимо озбиљан и одржив дипломатски приступ како бисмо решили цели низ питања која брину обе Кореје и земље у региону – саопштила је портпаролка Већа за националну безбедност Беле куће Адриана Ватсон, преноси Ројтерс.

 

 

Извор: Блиц