Русија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Украјина ће напасти Москву!

Андреј Федоров, бивши заменик министра спољних послова Русије, у емисији на руском каналу НТВ предвидео је да ће се украјински напад на Москву сигурно догодити

Федоров је и бивши саветник руског премијера и руског потпредседника, а у емисији на руском каналу НТВ изјавио је да је украјински напад на Москву неизбежан. Федоров је наведено предвиђање изрекао током расправе коју је водио спољнополитички аналитичар Максим Јусин, а снимак Федорових порука објавио је саветник министра унутрашњих послова Украјине Антон Герашченко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У емисији се разговарало о потенцијалној испоруци западних борбених авиона украјинској војсци. Један од учесника расправе је упитао Федорова да ли би такво оружје представљало прелазак „црвене линије“ који би навео руског председника Владимира Путина на додатну ескалацију сукоба.

Федоров је одговорио да слање авиона Украјинцима није једна од руских црвених линија. Затим је навео шта би била црвена линија за Путина – то је удар на командне центре у Москви, нагласио је Федоров.

Упитали су га мисли ли на „покушај удара“.

„Удар, не покушај. Удар који ће се сигурно догодити, то ће бити црвена линија“, објаснио је Федоров.

Подсетимо, председник Украјине Володимир Зеленски затражио је од Запада да пошаље пројектиле дугог домета и борбене авионе након што су се САД и Немачка договориле да испоруче Кијеву модерне тенкове „леопард“ и „абрамс“.

 

 

 

Извор: Информер