Свет

ШОЛЦ СЕ ОБРУШИО НА ОВУ ЗЕМЉУ! Захтевао је од њих само једно!

Немачки канцелар Олаф Шолц затражио је данас од индијског премијера Нарендре Модија да Индија подржи, или бар да не блокира напоре Запада да изолује Русију због разорног рата против Украјине.

Након разговора са индијским премијером Шолц је нагласио да су због рата у Украјини земље у развоју негативно погођене несташицом енергије и хране, изразивши наду да це Индија помоци да се осигурају критичне залихе хране за угрожене земље Азије, Африке и Америке, пренео је АП.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Моди није одступио од свог опрезног приступа, рекавши да Индија жели да се сукоб оконча дијалогом и дипломатијом.

– Индија је спремна да пружи свој допринос свакој мировној иницијативи – додао је премијер Моди, али се уздржао од било каквих отворених критика на рачун Русије с обзиром да је Москва главни добављач оружја, нафте и других прозвода за Индију.

Шолц је рекао да је ратом Русије против Украјине „прекршен фундаментални принцип за који се сви залажу – да се границе не мењају применом насиља“.

Нешто касније, у разговору са немачким новинарима, немачки канцелар је рекао да су он и Моди разговарали о рату у Украјини „веома опширно и веома интензивно“, али је одбио да прецизира о чему је било речи наводеци поверљиву природу разговора.

 

 

Извор: Блиц