Свет

СОРОШ УПУТИО ЈЕЗИВЕ РЕЧИ ЗА РУСЕ! Поменуто је и нешто од чега сви стрепимо!

Милијардер Џорџ Сорош рекао је у четвртак да би пораз Русије у Украјини резултирао распадом, како наводи, „руског царства“ што би према његовом мишљењу поздравиле бивше совјетске републике.

Сорош је навео да ће Сједињене Државе подржавати Украјину, али да је председник Џо Бајден упозорио украјинског лидера Володимира Зеленског да постоје ограничења и да се мора избећи Трећи светски рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сорош није открио извор за ту информацију.

Познати инвеститор и филантроп је оценио да руска војска има лошу команду и да је лоше опремљена и деморалисана, али да се председник Владимир Путин окренуо плаћеничкој групи Вагнер да се војно супротстави Украјини, и да то краткорочно даје резултате.

Истакао је и да Украјина има шансу на пролеће када добије оружје које јој је Запад обећао.

– Земље бившег Совјетског Савеза једва чекају да Руси буду поражени у Украјини зато што желе да учврсте своју независност – поручио је Сорош у тексту говора на безбедносној конференцији у Минхену, који је обављен из његове канцеларије.

– То значи да би украјинска победа резултирала распадом руског царства. Русија више не би била претња за Европу и свет. То би била велика промена набоље – рекао је Сорош.

Када је реч о Кини, Сорош је навео да је стратегија нулте толеранције на ковид 19 председника Си Ђипинга уздрмала поверење у Комунистичку партију.
– Тренутна ситуација испуњава све предуслове за промену режима или револуцију. Међутим, то је само почетак нетранспарентног процеса чије ће се последице дуго осећати. Краткорочно, Си ће вероватно остати на власти зато што чврсто контролише све инструменте репресије. Међутим, уверен сам да Си неће остати доживотно на положају, и док је он председник, Кина неће постати доминантна војна и политичка сила што је његов циљ – нагласио је Сорош.

Сорош је за Русију и Кину навео да су водеће чланице групе „затворених друштава“ у успону где је појединац потчињен држави.

 

 

 

Извор: Ало