Свет

ШТА КРИЈЕ АМЕРИЧКА ВЛАСТ? Нешто се чудно дешава, грађани траже одговор!

Pixabay.com

Стотине становника града Источне Палестине у америчкој држави Охајо, где је воз искочио из шина и просуо отровне хемикалије, окупило се на протесту у средњошколској фискултурној сали тражећи одговоре на то са каквим се опасностима по здравље суочавају

Градоначелник Источне Палестине Трент Конавеј рекао је у среду у Градској већници да жели да помогне у обезбеђивању уверавања за 4.700 становника тог града да су безбедни, пренео је Ројтерс

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Конавеј је истакао да сарађује са компанијом „Норфолк саутерн“ која је превозила опасне материје теретним возом који је искочио из шина 3. фебруара у Источној Палестини и која ће, како је рекао, санирати последице.

Воз је искочио из шина, што је изазвало пожар, а хиљаде становника било је принуђено да се евакуише, а становницима је дозвољено да се врате својим домовима 8. фебруара.

Много тога остаје непознато о опасностима које представљају токсини који су се просули по здравље људи, рекли су стручњаци.

Многи становници су се жалили на главобоље и надражене очи, а угинуле су и кокошке, рибе и друге дивље животиње у околини несреће. Без обзира на то, државни здравствени званичници инсистирају да је Источна Палестина сигурно место.

 

 

Извор: Информер