Свет

СТАО У ОДБРАНУ ОРБАНА! Упућене жестоке речи

Државни секретар Министарства спољних послова Мађарске за билатералне односе Тамаш Менцер рекао је да је словачки министар иностраних послова Растислав Качер, који је вређао мађарског премијера Виктора Орбана, провокатор, и да се тако и треба односити према њему.

Качер је раније критиковао Орбана због тога што Мађарска одбија да испоручи оружје Украјини, и назвао је мађарског премијера „карпатским сарадником“ Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је навео да би „у случају руске победе Мађарска поставила територијалне претензије према Словачкој“.

Председник Одбора за спољне послове мађарског парламента Жолт Немет је у одговору саветовао Качеру да се „обрати психијатру“.

– Растислав Качер је провокатор и према њему треба поступати у складу са тим. Председник скупштинског одбора за спољне послове Жолт Немет недавно је дао изјаву у вези са Растиславом Качером и у потпуности се слажемо са његовим мишљењем. Нећемо подлећи провокацијама – рекао је Менцер.

Орбан је, сумирајући резултате 2022. године, раније напоменуо да је једина исправна одлука за земљу да се клони сукоба у Украјини и да Мађарску нико неће присиљавати да промени ову одлуку, јер је она суверена и слободна земља, која не признаје никога над собом, осим Бога.

 

 

Извор: Ало