Свет

СУКОБ ИЗМЕЂУ ОВЕ ДВЕ ЗЕМЉЕ НА ПОМОЛУ? Огласиле се сирене за ракетну УЗБУНУ!

Сирене за ракетну узбуну су се огласиле на југу Израела и једна ракета испаљена из појаса Газе је пресретнута, саопштила је израелска војска у време појачане напетости између Палестинаца и нове ултранационалистичке владе Израела

У војном саопштењу је наведено да су се касно поподне сирене огласиле у граду Сдероту и подручју око појаса Газе. Ракету је пресрео израелски одбрамбени систем „Гвоздена купола“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Локални становници су рекли да су чули експлозије, а израелска спасилачка служба није примила извештаје о повредама, осим да се једна 50-годишња жена оклизнула и пала док је трчала у склониште.

Ракета је пресретнута у време повећаног израелско-палетинског насиља у протеклим данима и после посете Израелу и Западној обали америчког државног секретара Ентонија Блинкена, који је позвао на повратак мира.

У прошлонедељној израелској војној рацији у упоришту екстремиста у граду Џенину на окупираној Западној обали је убијено 10 Палестинаца, већином екстремиста.

Наредног дана у оружаном нападу једног Палестинца у источном Јерусалиму убијено је шесторо Израелаца и једна Украјинка.

У суботу је један 13-годишњи Палестинац, такође у источном Јерусалиму, пуцао и ранио два Израелца, оца и сина.

После тих напада Израел је одобрио низ казнених мера против Палестинаца због чега је још више појачана напетост баш уочи Блинкеновог доласка.

Министар националне безбедности Израела, ултранационалиста Итамар Бен-Гвир је изјавио да га ракетна ватра из Газе неће зауставити у примени казнене политике против палестинских затвореника у израелским затворима и позвао на хитан састанк ужег састава владе, задуженог за безбедност, да се размотри одговор.

 

 

Извор: Информер