Свет

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ЗА ДРЖАВНИ УДАР: Русија директно оптужена, умешали и Србе?

Маја Санду оптужила је данас Москву да планира да употреби стране саботере, између осталих грађане Србије и Црне Горе, како би срушила руководство Молдавије.

Председница Молдавије је казала да су наводно желели да зауставе придруживање те земље Европској унији и искористи је у рату против Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред грађана Србије и Црне Горе Санду је рекла да су на листи потенцијалних саботера и грађани Русије и Белорусије који улазе у Молдавију како би покушали да изазову протесте у покушају да се „легитимна влада промени у нелегалну владу коју контролише Руска Федерација“, преноси Ројтерс.

Санду је то изјавила након што је украјински председник Володимир Зеленски прошле недеље рекао да је његова земља открила руски обавештајни план „за уништење Молдавије“, неколико дана након што је влада те земље поднела оставку, преноси Ројтерс.

Председница Молдавије, која се граничи са Украјином, више пута је изражавала забринутост због намера Москве према бившој совјетској републици и због присуства руских трупа у отцепљеном региону Придњестровља.

Званична Москва је у више наврата прошле године негирала да жели да интервенише у Молдавији.

Извор: Танјуг