Русија

Тешки губици Руса код важног града – „ЗА ОВО СМО ВЕЋ БИЛИ КАЖЊЕНИ!“

Руске снаге изгубиле су десетине тенкова током покушаја напада на град Угљедар, саопштило је британско Министарство одбране

У неуспелом покушају да заузму град Угљедар на истоку Украјине, верује се да су руске снаге изгубиле десетине оклопних возила, оценило је у петак британско министарство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руске трупе су вероватно побегле и напустиле најмање 30 углавном нетакнутих оклопних возила у инциденту након неуспелог напада“, наводи министарство у дневној процени сукоба.

Денис Пушилин, руски лидер у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици, рекао је да ће заузимање региона Угљедара бити промена у руским ратним напорима.

„Преузимање контроле над овим насељем обезбедиће нашим трупама приступ правцима Красноармејск (Покровск) и Кураховское“, рекао је он за државну новинску агенцију РИА Новости прошлог месеца.

На друштвеним мрежама одмах су почеле жустре полемике о одговорности генерала и одлуци да се колона без заклона упути на отворено поље.

„Последице неуспешног напада наших трупа на угледарском правцу пре неколико дана. Као што је више пута примећено, борбе на правцу Угљедар су веома тешке и ту такође трпимо значајне губитке. Допремљене резерве, укључујући и оне одузете код Артјомовска (Бахмут), омогућиле су непријатељу да стабилизује фронт … У овој епизоди јасно се постављају питања команде – доста опреме је изгубљено у гужви (неки тенкови су оштећени са уклоњеним гусеницама, изгорела борбена возила пешадије, губици у људству итд.). У ствари, тенковска јединица је изгубила своју борбену способност. Надам се да су успели да их врате на поправку… Неки закључци се још увек не доносе и праве се исте врсте грешака“, навео је на свом каналу корисник под именом „Рибар“, наводећи да су Руси за кретање у колонама и стајање „у гомилама“ већ неколико пута били кажњени, али да лекција јошђ није научена.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке