Свет

ТРАМП ЋЕ У РОКУ 24 САТА РЕШИТИ СУКОБ ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ?

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп позвао је Вашингтон да престане да троши милијарде долара на подршку Украјини у сукобу са Русијом.

Трамп је поручио да ће, ако поново постане председник, исте ноћи позвати председнике Русије и Украјине Владимира Путина и Владимира Зеленског и договорити састанак за решавање сукоба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сматрам да бих могао да решим то питање за 24 сата. Даље сливање новца значи одлагање решавања ситуације. То одлаже многе ствари, али такође доводи до тога да сваким даном убијају све више и више људи. Могао бих да решим тај сукоб за један дан“, рекао је бивши амерички председник.

Оценио је да „не треба сливати стотине милијарди долара у Украјину, већ одмах решавати сукоб“.

Упозорио је да би политика актуелног председника Џозефа Бајдена, када је у питању Украјина, могла да доведе до трећег светског рата.

„Ако посматрате и разумете потезе које Бајден повлачи у вези са Украјином, он нас систематски, али можда и несвесно гура у оно што би ускоро могло да буде трећи светски рат. Колико је то лудо?“, написао је Трамп на платформи Трут соушл.

У разговору са групом присталица на Флориди у понедељак, Трамп је изјавио да ће, ако буде поново изабран за председника, позвати руског лидера Владимира Путина и председника Украјине Владимира Зеленског ради брзог решења ситуације у Украјини.

Трамп је присталице на митингу у Флориди подсетио да је имао веома добре односе са председником Русије.

Бивши амерички председник поновио је тврдњу да Русија никада не би покренула Специјалну операцију у Украјини да је његова администрација била на челу САД.

 

 

Извор: Интермагазин