Србија

УМАЛО ТУЧА У СКУПШТИНИ, МОРАЛО ДА РЕАГУЈЕ ОБЕЗБЕЂЕЊЕ! Посланици кренули ка председнику

Потпуни хаос у Скупштини Србије уследио је у поподневном делу расправе, када су посланици опозиције, пре свега Двери и Заветника, кренули ка председнику Србије Александру Вучићу.

Најпре су узвикивали „издаја, издаја“, „Косово је срце Србије“, а потом и отишли до места на коме је седео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У исто време устали су и посланици СНС, који су такође кренули ка столу председавајућег. У овој гунгули, која је трајала око 15 минута, у салу је ушло и скупштинско обезбеђење.

Председник Србије Александар Вучић, који је за то време седео, позвао је посланике СНС да буду мирни и дозволе опозицији да „покаже своје лице“. Казао је и да су опозициони посланици циркусом који су направили у парламенту нанели огромну штету Србији.

– Одбранићемо Косово и Србију од вас – поручио је онима који су скандирали „предаја“ и „оставка“.

До ове, атмосфере на ивици инцидента, дошло је након што је лидер Двери Бошко Обрадовић позвао Скупштину да одбаци француско-немачки предлог за Косово, и након његових оптужби на рачун власт које, како је рекао, хоће да почине издају.

– Дали су 35 наших светиња и све смо их обновили, које су срушили са албанским сепаратистима – поручио је Вучић.

Како је додао, „ти посланици, када се неко не слаже са њима, одмах би да туку“. Каже и да су грађани могли да виде хулиганско понашање.

– Нису се надали томе да нећемо да признамо Косово у УН, рекао сам да нећемо дати да Косово уђе у УН. Томе се они једино надају, да признамо, јер их једино занима. Ми смо показали да смо спремни да саслушамо, а они да нису спремни да саслушају – навео је Вучић.

 

 

 

Извор: Блиц