Србија

УЖАС! Директор школе у Новом Пазару песницом УДАРИО ученика! Међутим постоје ДВЕ ВЕРЗИЈЕ ИНЦИДЕНТА

Ученик пријавио директора за насиље

Директор једне средње школе (назив школе и имена актера познати редакцији) у Новом Пазару наводно је претукао ученика 25. јануара!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Курир сазнаје, постоје две верзије овог инцидента. Прва је, према нашим сазнањима, да је директор на ходнику школе лупио ћушку ученику. Друга је, како су пренели и локални портали, да је директор у свом кабинету ђаку прво лупио шамар, потом га давио, а на крају га је ударио и песницом у стомак.

– Родитељи нису пријавили директора полицији, то је урадио педагог школе. Постоје две верзије догађаја, да је ученик добио ћушку од директора у ходнику, и друга верзија да је до инцидента дошло у кабинету – открива извор Курира и додаје да родитељи нису били сагласни да се насиље пријави.

Са друге стране, директор ове школе тврди да није ударио ученика.

– Позвао сам ученика на разговор, након што је наставница енглеског пријавила да се понашао недолично на часу. Целу причу о насиљу исконструисао је, на основу наводне приче ученика, педагог школе, који је иначе био мој противкандидат на изборима за директора. Што се тиче ученика, постоје одраније одређени проблеми у његовом понашању, чак и док је похађао основну школу. Након разговора с мајком о његовом понашању, она није отишла у полицију да пријави случај, јер инцидента није ни било, већ је то учинио педагог школе након пет дана од наводног догађаја – навео је он у саопштењу и додао да му је педагог школе рекао да наводни случај неће пријавити ако он поднесе оставку:

– За њега није спорно да ја после наводног случаја могу да радим у школи, али му је спорно да обављам функцију директора. Све наводе испитаће полиција и просветна инспекција.

Из МУП је за Курир незванично потврђено да им је овај инцидент, који се наводно десио 25. јануара, пријављен пре два дана.

– Полиција обавља разговоре, а о свему је обавештено Основно јавно тужилаштво у Новом Пазару, као и Центар за социјални рад – рекао је извор из МУП.

Како незванично сазнајемо, дечак је пријавио педагогу школе да га је директор ударио у кабинету.

– Педагог школе је позвао полицију, полиција је обавестила тужилаштво, које је наложило да се обави разговор с директором, учеником, педагогом и другим запосленима у школи. Кад полиција обави свој део посла, предаће извештај тужилаштву, које ће одлучити да ли има елемената за подношење кривичне пријаве против директора или не – незванично сазнајемо у МУП.

Министар Ружић о насиљу у Врању

Туча у школи морала је бити пријављена

Поводом недавног вршњачког насиља у Врању јуче се огласио министар просвете Бранко Ружић и рекао да су градска просветна инспекција и тужилаштво изашли на терен након туче ђака у школи у Врању, која је наводно била договорена неколико месеци раније, и додао да ће они утврдити све чињенице.

– Ако се нешто договарало и ако се нешто знало, онда се то пријави полицији, ко год да је у питању. Надам се да ћемо доћи до виновника и свакако да ће бити предузете мере према ономе чија се одговорност утврди. Ту нема приче, али не желим преурањено да говорим о томе – казао је Ружић за ТВ Пинк.

После туче која се догодила 26. јануара, 15-годишњак је примљен у Здравствени центар у Врању, а према речима министра, поломљени су му прст и нос.

Фиксни телефон, односно локал школе који наводно припада педагогу ове школе, није у функцији. Из Министарства просвете за Курир је речено да је просветна инспекција упућена у школу како би се утврдило чињенично стање.

Основно јавно тужилаштво у Новом Пазару обавештено је пре два дана о догађају у школи:

– Након достављања кривичне пријаве од стране ПУ Нови Пазар тужилаштво ће предузети одговарајуће истражне радње.

 

 

Извор: Курир

Ознаке