Србија

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ, СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ТАЧНО У 18 ЧАСОВА! Присуствује и председник Вучић

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће данас свечаном отварању 44. Међународног сајма туризма.

Свечано отварање предвиђено је у 18.00 часова на Београдском сајму, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника републике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећамо, председник Вучић завршио је радну посету Уједињених Арапским Емаратима, током које је имао састанак са Његовим Височанством шеиком Мухамедом Бин Заједом ал Нахјаном, председником Емирата, али и посетио шестанаести по реду Међународни сајам војног наоуружања и опреме „ИДЕX 2023“.

„Домаћа предузећа одбрамбене индустрије на Сајму наоружања у Абу Дабију остварила су добру продају“, рекао је Вучић поводом представљања Србије на војном сајму, где је неколико домаћих компанија из одбрамбене и наменске индустрије, предвођене „Yугоимпортом -СДПР“, представило своје производе.

Најавио је да ће у свим предузећима наменске индустрије бити уведено право корпоративно управљање, као и да више неће моћи да продају своје производе по планским ценама, већ искључиво тржишним.

„Продали смо све на сајму, сви хоће да купе све, само је питање коју цену ћете да добијете. Крушик је продао пола следеће године, а пре две, три године су уништавали то предузеће у домаћој јавности само да би бугарске компаније добиле предност у односу на Крушик, а имају исти асортиман као Крушик“, навео је Вучић.

Петолетка ће правити више „Малих Милоша“, јер су УАЕ посебно зантересовани за то наше оружје, истакао је он и открио да је током посете договорена куповина дронова од УАЕ.

„Са Уједињеним Арапским Емиратима већ је договорено потписивање првог уговора за куповину дронова „самоубица“ и остали су само још технички детаљи“, рекао је Вучић и потврдио да ће тај уговор бити потписан у року од 48 сати. Најавио је и додатна нова улагања у опрему и наоружање, као и да се Војска Србије мора додатно ојачати.

 

 

Извор: Република